Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechápu uvažování lidí, kteří sepisují petice proti veřejnému vystupování kohokoliv. Tohle přece nemá s demokracií nic společného. Pokud se někomu nelíbí Ortel nebo třeba Jordan Peterson, tak ať na něj nechodí, nikdo ho nenutí, aspoň zbyde pro zájemce víc místa. Mně se třeba nelíbí hudba ani texty Bangovy Gipsy.cz, ale v životě by mě nenapadlo vymýšlet petice proti jeho koncertování.

6 0
možnosti

A26l70e79š 36N86o30v40á96k

29. 6. 2021 7:48

než se komunisti odporoučeli, rádi používali termín "demokratizace" a "dialog". Jenže si vybírali, s kým dialog povedou...:-) přesně tak je to dnes se samozvanými "hlídači" demokracie. Pokud nesdílíte s nimi stejný názor, jste proruský agent a používáte dezinformační zdroje.

7 0
možnosti

Objektivizování, relativizace, dezinformace, korektnost, xenofobie, extrémismus atd..atd..

Je fascinující za kolik slůvek a účelových interpretací se dá skrýt nebo jimi odůvodnit obyčejnou cenzuru a snahu po názorové totalitě..

To komunisté (většina komunistických zemí se i názvu hlásila k "lidově demokratickému" zřízení) dělali také.. že jedním dechem se zaklínali demokracií a zároveň limitovali možnost kritiky či přípustnost názorů odlišných od tehdy platných "hodnot".

Prostě ta snaha je stále stejná.. prosadit své vidění a názory ..a udržet názorovou pluralitu a kritiku v úzkém (bezpečném) a korigovaném koridoru tzv. demokracie.

9 0
možnosti

I já jsem pro návrat hodnot a zdravého rozumu.

Jsem rád, že se objevily například ve sdělení vámi zmíněného Zemana, že tato země je naše. Nebo jeho sdělení paní kancléřce, že když si pozve hosty, že je neposílá na oběd k sousedům.

Nebo třeba Orbánův názor, že článek 14 Listiny práv uděluje právo rodičům zajistit svým dětem vhodnou výchovu. Ne státu, ne politikům a jejich stranám, ne nevládním organizacím ani duhovým aktivistům.

8 0
možnosti

Samozrejmne ma ale kanclerka platit postkomunistickym zemim ten obed a dovolit jejim potentatum krast z EU kasse.

2 3
možnosti

A85l20e55š 45N78o11v40á10k

28. 6. 2021 21:02

Když tedy máme tuhletu svobodu slova, proč média mlčí o zajímavém projevu Viktora Orbána z 19.6.?

8 0
možnosti

Protože to nikoho nezajímá...nikdo o tom nezakazuje psat jako v Maďarsku o buznach...nebo typicky pra demogracie SPD, kde pitomio cenzuruje kazdy koment na fbuju

3 5
možnosti

Bohužel stále platí Masarykovo "Tož demokracii bychom už měli, teď ještě nějaké ty demokraty."

I když máme volební zákony méně špatné než ve většině západních zemí, není nám to mnoho platné, protože i u nás je většina lidí líná se podílet na činnosti politických stran; a najít skutečné demokraty je i u nás obtížnější úkol než když měl Abraham najít v Sodomě deset spravedlivých.

3 0
možnosti

Výstižně to píše Harari ve své knize 21 lekcí pro 21. století, demokratický a právní stát je stále lepší než totalit. systémy. České ministerstvo zdravotnictví nám zužuje základ. práva, aniž by se zákonem vypořádal s nesouladem s ústavou a mezinárod. úmluvami. Dobře to vyjádřilo švýcar. Centrum pro demokracii, které porovnalo za pandemie 34 evrop. zemí: státy s kvalitnější demokracií dosáhly lepších výsledků s menšími zásahy do práv občanů. Demokratic. země mají mj. výhodu v tom, že vedle parlamentu a vlády mají zákony vytvořeny různé stěžejní odbor. instituce, které bez ohledu na výměnu politiků po volbách dál spolehlivě pracují pro občany. Bohužel nemáme dostatek médií mimo vliv politiků či oligarchů, takže čeští občané ani netuší, kolik informací je jim upíráno a jak moc je s nimi manipulováno. ČT a ČRo se za pandemie dosti zhoršily, ve zpravodajství se omezují na přebírání "oficiál." kursu informací.

0 0
možnosti

Dobrá úvaha. Dostanete za ní od místních komoušů pěkný flákanec.

3 8
možnosti

Diskutéři na idnes se dělí na fanušky tohoto autora a na "komouše", pane jednoduchý? A můžete mi sdělit, co na kritice socialistického podniku jménem Česká televize je v souladu s komunistickou ideologií?

11 0
možnosti
  • Počet článků 6
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1995x
Dvacátník, student, duší Proevropan, zastánce svobodné společnosti a svobodného diskurzu.

Seznam rubrik